Niklas.in Nykter skåning med hjärtat till vänster

Vit jul, besök och huvudvärk

Ännu en helg avklarad. Veckorna går otroligt fort när det är så mycket att göra och helgerna tar slut alldeles för fort. Igår var det dags för den av IOGT-NTO-distriktet anordnade Inspirationsdagen. Min uppgift för dagen var att ansvara för Vit jul-aktivitet på stan. Precis som förra året bjöd vi på glögg och pepparkakor och berättade om Vit jul-kampanjen.

Det kändes väldigt lyckat, även om det tyvärr inte var så många av kursdeltagarna som medverkade. Vit jul känns precis som förra året som en väldigt rolig kampanj att jobba med och som tas emot väldigt positivt av alla man träffar. Det var många positiva kommentarer, flera lite längre trevliga och givande samtal och en hel del underskrivna kontrakt. Jag är mer nöjd med min egen insats i år än de gånger vi var på stan förra året och kände mig mer varm i kläderna direkt.

Därefter hann jag med att gå på en av de inspirerande föreläsningarna. Det var Per-Åke Andersson från III som pratade om alkohol som utvecklingshinder och institutets arbete. Det var som utlovat en inspirerande och dessutom intressant föreläsning, även om jag ofta tycker att det internationella arbetet känns svårövergripbart och lite hopplöst.

Kvällen avslutades med en god middag och kvällsunderhållning, som jag med cirka 10 minuters varsel blev inkallad att hjälpa till med. Vi körde helt enkelt Drogkampen med deltagarna och jag tycker det gick ganska bra, även om jag var mer nöjd med kvällen med kommunpolitikerna i Heby. Men det är väl på sätt och vis positivt också.

Jennifer kom från LSU-möte i Sthlm under Drogkampen och sov sedan över här. Det var mycket trevligt att träffas, men det blev inte så långt då hon försvann iväg på nästa möte tidigt under söndagen.

Söndagen har varit väldigt lugn. Jag har haft en irriterande huvudvärk hela dagen, så jag har mest vilat och kollat på en film. Oskar kom förbi vid 17-tiden och åt middag. Och åt sallad på ett alldeles unikt sätt…

Imorgon blir det en tidig morgon eftersom jag ska till landstingsfullmäktige och prata med politikerna där om Vit jul. Och bjuda på glögg, pepparkakor och choklad förstås.


Inga kommentarer


Det finns inga kommentarer ännu. Kommentera gärna!

Skriv en kommentar