Niklas.in Nykter skåning med hjärtat till vänster

Snus överst på dagordningen

Jag påmindes nyss om handelsminister Ewa Björlings inlägg om snus i Aftonbladet för någon vecka sen. Björling vill upphäva exportförbudet på snus, något som väl mest skulle gynna den svenska tobaksindustrin. Jag tänkte blogga om det då, men det glömdes bort så jag tar det nu istället.

Frågan intresserar mig dock inte särskilt, men tydligen tycks den intressera Ewa Björling väldigt mycket för, allvarligt talat, hur ofta ser vi Ewa Björling i media? När var senaste gången innan snusartikeln som du läste ett debattinlägg av Ewa Björling i en större tidning?

Av alla handelsfrågor som finns (t.ex. WHO-förhandlingarna om nya handelsavtal, där alkoholfrågan inte tycks intressera ministern särskilt mycket) så tycker alltså Björling att frågan om att tobakindustrin ska få sälja svenskt snus i EU är den viktigaste.

Vad kallas det? Populism? Eller idioti? Det är nog lite av båda delar.


Inga kommentarer


Det finns inga kommentarer ännu. Kommentera gärna!

Skriv en kommentar