Niklas.in Nykter skåning med hjärtat till vänster

Folkbildning

Riktigt bra folkbildning är när en föreläsning utvecklas till ett intressant samtal där många människor deltar och där man själv får hjälp av andra att reda ut idéer och funderingar man själv haft ett tag samtidigt som man lär sig något nytt.

Precis så var det ikväll. Jag är precis hemkommen från ett fördrag om Sverigedemokraterna arrangerat av ABF, Vänsterpartiet, Ung Vänster, Socialdemokraterna och SSU. Temat var främst hur arbetarrörelsen kan och bör bemöta Sverigedemokraterna.

Det är viktigt att visa att Sverigedemokraterna är ett väldigt konservativt högerparti vars företrädare har stora kunskapsluckor och brist på intresse gällande de flesta frågor som inte rör invandringen. Vänstern måste också förmå att ge egna svar och förklaringar på de faktiska problem som finns i samhället. Ofta bottnar det i ökade klassklyftor samt nedskärningar och privatiseringar i offentlig sektor.

Ungefär så skulle jag sammanfatta det viktigaste buskapet från kvällens samtal.


Inga kommentarer


Det finns inga kommentarer ännu. Kommentera gärna!

Skriv en kommentar