Niklas.in Nykter skåning med hjärtat till vänster

Äntligen!

Avnjöt kvällen med melodifestival och chokladfondue hemma hos Hanna och Josef. Mycket trevligt och för en gångs skull tycker jag att rätt låtar vann. Det enda konstiga var väl de absurda nya reglerna och att det var helt oklart vad den internationella juryn gick ut på…

Fantastiskt roligt att två starka och souliga tjejer gick vidare. Emila direkt till Globen, medan Caroline af Ugglas ju fick nöja sig med Andra chansen. Detta är dessutom två låtar som funkar att lyssna på även utanför schlagersammanhang.

Alcazar var dock en värdig finalist med en helt okej discodänga. Personligen föredrar jag af Ugglas lite udda stil och låt, men just att det är annorlunda gör ju att det faktiskt inte är gjutet i schlager sammanhang.

Att Scotts gick vidare till Andra chansen var möjligen smolk i bägaren, men det gör inte så mycket då de låtar som inte gick vidare inte heller var mycket att hänga i julgranen. Jag hade valt Marie Serneholt eller Shirley Clamp före, men det känns inte som någon jättegrej.

Dessutom tyckte jag, trots min oro, att Petra Mede skötte det hela galant. Det var tjejernas kväll helt enkelt!

Med det kan jag känna mig nöjd med kvällen. Jag orkar inte länka till en massa artiklar om schlagern och dessa hittar ni säkert själva, utan jag länkar till min vän schlagerfantasten Per.


1 kommentar

[…] liv som Per, Niklas.in, Studiomannen (som åter sätter den filosofiska frågan “hur mycket måste man se för att […]

Kommentar av Melodifestival Delfinal 1 at Deepedition den 8 februari 2009 @ 1f m

Skriv en kommentar