Niklas.in Nykter skåning med hjärtat till vänster

UNF polisanmäler MUF efter spritfester

Det har visat sig att MUF i Helsingborg ordnar spritfester utan alkoholtillstånd och med minderåriga besökare. Några minderåriga UNF:are besökte en fest arrangerad av MUF och hade inga problem med att köpa alkohol där. UNF väljer nu att polisanmäla händelsen, eftersom MUF gjort sig skyldiga till flera brott och som ett sätt att uppmärksamma händelsen. Helsingborgs Dagblad har dessutom skickat ungdomar att besöka en spritfest med dold kamera för att visa hur det går till.

Incidenten i Helsingborg är emellertid inte unik. I Helsingborg har det enligt HD pågått i flera år och jag har själv hört rykten om liknande fester runt om i landet från mer eller mindre trovärdiga personer väldigt många gånger. I Malmö erkände ordföranden spritfester redan 2005 och det har även skett pinsamma incidenter i samband med fylla på MUF:s riksarrangemang.

Sammantaget visar detta att det här inte inte handlar om ett enstaka fall. Det är inget olycksfall i arbetet, utan en del av en osund alkoholkultur inom MUF som även den högsta ledningen rimligen måste veta om. De verkar emellertid inte ta något ansvar utan lägger hela skulden på den lokala föreningen.

Det är dags för MUF att ta tag i sina spritproblem! Det är helt oacceptabelt att ett ungdomsförbund använder sprit för att värva medlemmar och dessutom bryter mot lagen.

 

Fler artiklar om detta:
SvD | SvD2HD | HD2 | HD3 | HD4AB | Politikerbloggen | SR |

Andra som bloggar om detta:
HD;s ledarblogg 1 och 2 | Lars Johansson | Vidar | John Johansson | In your face |

Uppdatering:
Fler som bloggar om detta:
Mina moderata karameller | Fredrik Pettersson | jj.n | Ola Möller | Röda Lund | Röda Malmö |


1 kommentar

Jag minns hur vi grillade MUF på IOGT-NTOs kongresser i Jönköping 2003. Deras representant hävdade då bestämt att minderåriga INTE drack alkohol på festerna, trots att den fanns att tillgå under dessa. De lämpade helt sonika över ansvaret att låta bli gratis sprit på sina ”icke -vuxna” medlemmar för att de myndiga ville supa. Fin tanke det där med eget ansvar. Synd bara att det i detta fall är olagligt.

Kommentar av Minna den 4 november 2009 @ 7e m

Skriv en kommentar