Niklas.in Nykter skåning med hjärtat till vänster

Expedition 50: En annorlunda resa

Häromveckan bloggade jag om mina tankar om Expedition 50. Jag är kritisk till flera delar av förslaget och som kritiker blir man lätt anklagad för att vara emot förändring. Jag är inte emot förändring, utan ser tvärtom förändring som nödvändigt för att en folkrörelse inte ska dö ut. Däremot har jag fortfarande en stark tilltro till en traditionell föreningsstruktur som grunden för ett långsiktigt hållbart engagemang och det präglar därför min syn på organisationens utveckling. Dessutom tror att vi måste bli bättre på att använda vår historia som en stolthet och styrka, men vi måste idealisera den mindre och sluta jämföra allt vi gör idag med hur det såg ut för 20, 50 eller kanske 100 år sedan.

Därför kommer här mina egna tankar om förändringar av IOGT-NTO. En del har jag lånat från FS förslag kring Expedition 50, annat är modifierat och en del bygger bara på mina egna tankar. Se det som ytterligare ett underlag för diskussion.

En annorlunda resa

Öka engagemanget

Stärk organisationen

Demokrati för en modern, traditionell folkrörelse


Inga kommentarer


Det finns inga kommentarer ännu. Kommentera gärna!

Skriv en kommentar